Ik tel tot tien – Linda Green

Je speelt verstoppertje met je kind, en je kunt haar niet meer vinden. De nachtmerrie van elke ouder. Het overkomt Lisa in Ik tel tot tien.

Flaptekst

Een, twee, drie… Lisa Dale doet haar ogen dicht en telt, klaar voor een spelletje verstoppertje in de drukke speeltuin. Als ze haar ogen weer opendoet, is haar vierjarige dochter Ella weg. Verdwenen zonder een spoor achter te laten. De politie, de media en Lisa’s familie zijn radeloos – niemand heeft een idee wie de dader kan zijn.

Maar wat als de dader geen vreemdeling is? Wat als degene die het heeft gedaan denkt een goede daad te verrichten? En wat als Lisa’s kleine meisje voor altijd is verdwenen? In een paar tellen kun je alles kwijtraken…

Schermafbeelding 2019-03-14 om 06.51.55

Mijn mening

Dit boek leek mij een super spannende thriller. Een kind verdwijnt tijdens een spelletje verstoppertje spelen. Wel een kleine opmerking, Lisa en Ella tellen altijd tot honderd in plaats van tot tien, maar ik snap ook wel dat dat minder mooi is als titel, haha. Als lezer weet je al snel wat er met Ella is gebeurd. Dat maakt het verhaal iets minder spannend, maar wat je niet weet, is of Ella wel weer terug kan naar haar ouders.

Lisa voelt zich heel erg schuldig dat Ella verdwenen is. Ze voelt zich een slechte moeder. De hele familie is aangedaan door het voorval. Zelfs de oudste dochter van Lisa komt terug van vakantie, omdat haar zusje verdwenen is.

Naarmate het verhaal vordert, wordt de ontvoerder steeds gekker en kom je als lezer steeds meer puzzelstukjes te weten. Hoe dichter je bij het einde komt, hoe spannender het verhaal wordt. Het is niet zo dat er per se spannende gebeurtenissen zijn, maar het verhaal is psychologisch spannend. Het zet je aan het denken.

Eerlijk gezegd had ik meer van dit boek verwacht, maar ik vond het toch wel een goed boek. Je moet geen 5 sterren topper verwachten, maar het is wel een fijne thriller voor tussendoor!

9200000085063620

Bekijk op bol.com

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s