Truth or Dance – Chinouk Thijssen

Truth or Dance is het eerste deel van een trilogie (YA thriller) geschreven door Chinouk Thijssen. Het boek was al een tijdje geleden uitgebracht en ik las het nu pas, in maart 2019. Ik vertel je waar het boek over gaat en wat ik er van vond.

Flaptekst

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

53355791_2266841906977161_4421641047088562176_n

Mijn mening

In de flaptekst staat het al, de vier vriendinnen worden aan een geheime chat toegevoegd. Eerst denken ze dat het bij een speurtocht hoort, maar al snel blijkt dat niet zo te zijn. De eerste opdrachten voeren ze uit, maar het gaat niet van harte. Alle opdrachten worden namelijk steeds heftiger. En er raken mensen bij gewond.

Naast de spanning die de meiden hebben van de geheime chat, zijn ze druk bezig met de eindvoorstelling en auditie voor de vervolgopleiding. Ook krijgt India privé extra opdrachten gestuurd. Hierdoor krijgt India paniekaanvallen, maar niet tegen iedereen durft ze te zeggen waarom ze die paniekaanvallen krijgt, alleen aan haar vriendinnen.

Truth or Dance is een heel spannend verhaal, echt het begin van een trilogie! De spanning wordt goed opgebouwd. Op meerdere momenten denk je te weten wie Truth or Dance is, maar toch blijkt dat dan niet zo te zijn. In het allerlaatste hoofdstuk krijg je toch een paar aanwijzingen (niet lezen als je het boek nog niet uit hebt).

Toen ik begon met lezen had ik wat moeite met het perspectief en het feit dat mijn hoofd er van maakte dat Chinouk het verhaal aan het voorlezen was. Gelukkig stopte dat voorlezen na een tijdje (dank je wel brein) en raakte ik gewend aan het perspectief. De spanning wordt echt stukje voor stukje opgebouwd en is zenuwslopend. Het boek is ook precies dik genoeg, er gebeurt best wel veel, maar geen overbodige hoofdstukken tussendoor.

Wanneer ik een bladzijde om sloeg en er een bericht van Truth or Dance stond, las ik dat eerst en dan pas de rest, omdat ik zo graag wilde weten wat ‘ie nu weer had bedacht!

Gelukkig komt deel 2 snel uit en deel 3 als het goed is ook nog in 2019. Ik ben zeer benieuwd en wil ze zeker lezen!

9200000095471174
Bekijk op bol.com

Advertenties

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s