Keesie Kippenkop – De rioolridder – Jozua Douglas

Kinderen in de klas zijn fan, maar nog veel meer kinderen in Nederland. Fan van de boeken van Jozua Douglas. Keesie Kippenkop – De rioolridder is het begin van een nieuwe serie. Lees snel verder als je wilt weten wat ik er van vond.

Flaptekst

Keesie Kippenkop wordt gepest op school. Als drie gemene jongens hem willen pakken, verstopt hij zich in het riool. Daar ontmoet hij een vreemde man in een duikerspak. Is het een spion, een bankrover of een superheld? En kan hij Keesie helpen de pestkoppen terug te pakken?

Keesie Kippenkop – De rioolridder is het eerste spannende en grappige avontuur in een nieuwe serie van Jozua Douglas, voor beginnende lezers vanaf 7 jaar. Vol gekke lijstjes en met vlotte illustraties van Hugo van Look.

Mijn mening

De rioolridder is een boek dat heel makkelijk leest. Elke zin begint weer op een nieuwe regel. Dit maakt het veel makkelijker lezen voor beginnende lezers. Toch is het een volwaardig leesboek. De korte hoofdstukken zorgen er voor dat je bijvoorbeeld elke avond een x aantal hoofdstukken kan lezen. In het Engels hebben ze daar een mooie term voor: chapter book.

Kinderen zullen zich herkennen in Keesie of de rioolridder. Niet alleen dat ze beide vindingrijk zijn, maar misschien ook omdat ze weten hoe het voelt om gepest te worden. Gelukkig komt het in het verhaal helemaal goed en ik ben benieuwd wat voor avontuur Keesie in het volgende boek gaat beleven. En of dit met of zonder de rioolridder is.

42891938
Uitgegeven door Uitgeverij de Fontein

Klik hier om het boek ook te bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s