De Tempeljagers 1 – Het verdwenen eiland Kivamba

De tweeling Noah en Finn woont in een kasteel in Limburg. Hun tante Lara geeft daar rondleidingen en op een dag vinden ze een kaart van het verdwenen eiland Kivamba. De tweeling gaat samen met hun vriendin Tess en tante Lara opzoek naar het eiland. En dat zorgt voor een groot avontuur!

Flaptekst

Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst, vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba.

Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur is aanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor een laatste ontdekkingsreis.

Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempel halen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.

B.jpg

Mijn mening

De bekende drie woorden van Billy Bones achterop zijn: mysterie, avontuur en zoektocht. Nou, dat zijn ook wel precies de drie woorden waar je dit boek mee moet omschrijven.

Je volgt het verhaal een beetje vanuit de ogen van Noah, hij is wat voorzichtiger dan de rest. Toch overwint hij een paar angsten wanneer ze op reis zijn. Het boek wordt rustig opgebouwd, je leert de personages goed kennen in de eerste helft van het boek. Toch blijft tante Lara een beetje een mysterie. Ze blijkt een man te kennen die met een pistool rondzwaait in de stad waar ze overnachten. De kinderen vinden dit maar wat spannend.

Tante Lara leert de kinderen vuur maken, knopen leggen en een slaapplaats bouwen. Wanneer ze dat in ieder geval onder de knie hebben, gebeurt er iets vreselijks: tante Lara wordt ontvoerd. Het moment dat dat gebeurt is echt een hele spannende scène! Je wilt maar doorlezen, aan het einde van bijna elk hoofdstuk is wel een cliffhanger. Wanneer ze eenmaal bij de tempel zijn, wordt het nog spannender.

“De tempel houdt het niet lang meer vol. Er vallen nu gigantische brokstukken omlaag, die de pilaren verpletteren. Alles beeft. Noah kan bijna niet blijven staan.” p. 101

De tempel zit vol met gevaren. Ze moeten puzzels oplossen om deuren en muren te openen, maar soms wil je dat die deuren gesloten blijven… De enge man met het pistool, Riff, gaf mij de kriebels. Wat een vervelende man was dat!

Ik kon mij in dit boek goed inleven in de personages, doordat Michael Reefs ze zo goed mogelijk beschreef. Ook de omgeving werd zo omschreven dat ik het gevoel kreeg dat ik zelf in de jungle of tempel was. Het boek is echt voor avonturiers, doordat het makkelijk leest is het niet per se voor alleen de goede lezers. Ook kinderen die niet zo van lezen houden, gaan dit verhaal tof vinden. Het is net een spannende film of game!

Achterin het boek lees je alvast een voorproefje van het volgende deel. Het klinkt weer als een groot avontuur.

Heb je al gezien dat er een Jungle Espace hoort bij dit boek? Elke dag moet je opzoek gaan naar een letter. In deze blog kun je ook een letter vinden. Kijk op http://detempeljagers.nl/jungle-escape/ voor alle informatie. Michael Reefs en Billy Bones delen nog veel meer op die website, dus neem zeker een kijkje.

Meer lezen

Aster en Vonk – Magie om middernacht – Lindsey Kelk & Ten Strijde (De Eindeling #2) – Katherine Applegate

6 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s