Warrior Cats – De Krijgscode

de krijgscode

Katten die in de Clans leven, moeten dat doen volgens een bepaalde code: de krijgscode. In deze informatieve gids krijg je te weten hoe deze regels zijn ontstaan.

Flaptekst

Laat je door Loofpoel meenemen door de geschiedenis van de Clans. Lees haar verhalen over de gebeurtenissen die de aanleiding voor de krijgscode vormden, zoals …

– een angstaanjagend teken van de SterrenClan dat de noodzaak van grenspatrouilles onderstreepte.
– de onverwachte hulp van een krijgervoorouder die het belang van oudsten duidelijk maakte.
– een geheime machtsgreep die tot een nieuwe rol voor een commandant leidde.
– de smeekbeden van een medicijnkat die een einde maakten aan het bloedvergieten tussen Clans.

Mijn mening

In de informatie gids De Krijgscode leer je zoals al voor zich spreekt, alles over de krijgscode. Welke regels er zijn en hoe deze zijn ontstaan. Ik wist door het lezen natuurlijk al veel regels, maar ik heb nergens een overzicht kunnen zien. Het was voor mij dus wel heel fijn om een overzicht te hebben. Daarnaast heel fijn dat we ook te weten kwamen hoe deze regels tot stand zijn gekomen.

Per regel lees je een over meerdere stukjes uit het verleden. Veel van deze stukjes speelden zich af met katten die ik (nog) niet kende. Het kan zijn dat zij niet in series voorkomen, of dat deze in de vijfde en zesde serie zitten. Alle verhalen spelen zich af in het woud waar de Clans zich hebben gevestigd.

Omdat er wel anekdotes zijn over katten die wel bekend zijn, raad ik je aan om deze gids pas te lezen na serie 2. Dan weet je zeker dat je niet leest over spoilers. Je komt bijvoorbeeld dingen over het verleden van Blauwster te weten, die je anders pas later te weten was gekomen wanneer je de serie leest.

Het was ook juist heel erg leuk om te lezen over onbekende katten die woonden in het woud dat ik wel kende uit de eerste series én heel tof dat je meer leert over de andere Clans. Normaal lees je vooral over de DonderClan, maar nu kom je ook veel te weten over de ander Clans. Inclusief de HemelClan, je leest in dit boek niet wat er precies met de HemelClan is gebeurd. Dat lees je in Wolksters Reis (Warrior Cats novelle).

Kortom, leuk om te weten te komen hoe alle regels zijn ontstaan door verschillende anekdotes te lezen. Wel fijn dat ik geen spoilers heb gelezen (ik heb t/m serie 3 gelezen). Zoals op de achterkant van het boek ook staat, voor nieuwe en oude fans!

Later toegevoegd: er blijken wel spoilers in te staan over serie 0 (de vijfde serie).

Via deze link kun je al mijn blogberichten over Warrior Cats vinden: https://jufwillemijn.wordpress.com/?s=warrior+cats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s