Unsinkable – Lotte van den Noort

unsinkable

Iedereen weet hoe de Titanic tot zijn einde is gekomen: een botsing met een ijsberg. Maar wat nou als die ijsberg niet de enige oorzaak was? In Unsinkable lees je een mogelijk verhaal.

Flaptekst

Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan?

Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van.

Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

Mijn mening

Zoveel mensen keken uit naar dit boek, omdat het zo goed moest zijn. Daarom heb ik me ook opgegeven om mee te doen aan de blogtour rondom Unsinkable. Ik ben totaal geen Titanic fan of iets in die richting, maar wilde heel graag een boek van Lotte lezen.

Voor het verhaal maakt het helemaal niet uit dat het over de Titanic en de zusterschepen gaat. Het verhaal had net zo goed op elk willekeurig schip geweest kunnen zijn. Lotte zet haar karakters zo goed neer, dat je helemaal met ze meeleeft. Het hoofdpersonage Katharina leer je goed kennen, maar door haar interacties met andere karakters leer je die ook kennen. Vooral de band met haar broer Colin vond ik heel natuurlijk aanvoelen.

De moeilijke band met haar ouders, maakt het misschien weer typisch een young adult boek. Daarnaast ook de soms wat onbezonnen acties van Katharina zorgen ervoor dat het wel een YA boek is.

De omschrijving van het schip was ook heel duidelijk, ik kon me meteen inbeelden hoe de kamers er uit zagen en alle zalen die beschreven werden. Ook tijdens de ramp werd er precies genoeg beschreven om ook nog wat aan je verbeelding over te laten. Lotte weet daarnaast hartverscheurend te omschrijven hoe de niet-overlevenden in het water drijven.

Het verhaal heeft een rustige opbouw, maar je weet eigenlijk al wel wat het doel is van Katharina: op de Titanic komen. Dat lukt haar al vrij snel in het boek. Doordat er weinig moment van rust in het boek zitten, leest het ook heel snel en makkelijk. Dat je weet wat het tragische einde van het schip zal worden, betekent nog niet automatisch dat je ook het einde van het boek kunt raden. Zeker een aanrader, ook als je geen fan bent van Titanic (zoals ik).

Hieronder kun je zien welke bloggers er nog meer meedoen aan de blogtour.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s