Mission One

Mission One is het eerste boek in de serie Team Internet geschreven door het auteursduo: R. Wade. Een groep tieners moet de wereld redden, in het internet.

Flaptekst

Wat zou jij doen als je leven op een dag volledig op zijn kop zou staan? Je niet langer een gewone tiener was, maar de wereld moest redden? Ellen, Sam, Milly, Ricky, Joyce, Steve en Winston overkomt het. Ze worden geheimagenten. Hun opdracht: het opnemen tegen aartsvijand en superbrein Medusa en zijn criminele organisatie.

De jonge helden worden geteleporteerd ín het internet, de wereld achter jouw computerscherm. Ze komen er terecht in T-Polis, een onbekende, gevaarlijke stad van bits en bytes, waar hun vriendschappen zwaar op de proef worden gesteld.

Mijn mening

Mission One is een avontuurlijk boek, met een behoorlijke dosis actie. De zeven hoofdpersonages hebben meegeholpen aan een geheim spel en zijn daardoor gekozen tot lid van Team Internet. Wanneer ze hun eerste missie gaan uitvoeren (Mission One) nemen ze het op tegen de kwaadaardige Medusa.

De personages blijven allemaal een beetje vlak, je leert ze niet echt kennen. Daarnaast worden hun echte namen en code namen door elkaar gebruikt, wat ik erg storend vond.

Ook het verhaal vond ik een beetje van de hak op de tak gaan, in een hotel gaan ze van kamer naar kamer, maar verder is het allemaal een beetje vaag.

Het boek heeft de nur 284 code, wat betekent dat het voor 13-15 jarigen is geschreven. Voor mij kwam het meer over alsof het voor 10 jarigen was geschreven. De hoofdpersonen zijn dan wel ongeveer 15, maar zo gedragen ze zich niet echt.

Voor mij was het geen succes, maar ik kan begrijpen dat jonge kinderen die van gamen houden dit wel zou aan kunnen spreken. Maar alleen als je de namen goed kan onthouden, want dat vond ik eigenlijk nog wel het meest verwarrende.

Ik doe mee met de blogtour rondom dit boek, hieronder kun je zien bij wie je nog meer een recensie kunt vinden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s