Het magische moeras (Marie Boe, #2)

het magische moeras

Het magische moeras is het tweede boek in de Marie Boe serie, geschreven door Michael Reefs. De illustraties zijn gemaakt door Aleksandar Zolotic. Vandaag kunnen jullie mijn recensie lezen + de aanwijzing voor de spokentocht!

Flaptekst

Er is een nieuwe volle maan op komst en dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en haar beste vriend Jasper moeten hem zien tegen te houden, want hij zit nog steeds achter de koffer van Marie aan.

Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel heel bijzonder krachten: het vervult je diepste wensen…

Lukt het Marie en Jasper om hun grote vijand op afstand te houden?

Mijn mening

Het magische moeras is weer een razend spannend avontuur geschreven door Michael Reefs. De spanning is eigenlijk meteen aanwezig in het verhaal, het is namelijk alweer bijna volle maan. Als je het eerste boek over Marie Boe hebt gelezen, weet je dat dan de spokenkoning komt…

De spokenkoning ziet er echt heel angstaanjagend uit op de illustraties, maar ook door wat hij zegt en doet voelt hij angstaanjagend aan. De andere personages heb ik in mijn hart gesloten. Marie en Jasper die met hun leven de koffer bewaken, de mensen die in het beschermersgilde zitten, de Numori en uiteindelijk ook de oma van Marie Boe. Helaas voor Marie en Jasper is er ook iemand die hun pest, dat is Janna. Door de QR-codes in het boek, kun je extra stukjes lezen over Janna.

Waranja heeft in dit boek ook een grote rol, ze zit vol met humor, maar is ook zeer vriendelijk. Uitspraken als: “ik vergeet steeds dat jullie niet door muren kunnen zweven.” maken het personages erg leuk. De magie die Waranja beheerst vond ik ook echt wat toevoegen aan het verhaal, onder andere omdat het veel regent.

Het verhaal is vol magie en avontuur, volgens mij zei ik dat ook over deel 1, maar dat is echt zo. Marie en Jasper zetten hun leven op het spel om de spokenkoning te verslaan. Het beschermersgilde staat gelukkig aan hun kant en helpt overal waar nodig is. Ik kan me voorstellen dat dit boek voor sommige kinderen te eng is, maar de meeste zullen het wel kunnen waarderen!

En dan kan ik in deze recensie de lachpaca’s niet vergeten. Wat een heerlijke beesten zijn dat, haha! Wat voor rol ze in het verhaal spelen, zul je zelf moeten lezen, maar ik moest ze benoemen. Ik zou nog meer willen zeggen over het boek, maar dan ga ik spoilers geven, dus je zult het echt zelf moeten lezen.

De spokentocht

Op deze pagina (https://marieboe.nl/blogtour/) staat een overzicht van alle mensen die meedoen aan de blogtour. Wanneer je alle woorden gevonden hebt, kun je daar ook je antwoord insturen. Ik ben de vijfde die aan de beurt is, dus bij spook nummer 5 kun je mijn woord invullen. Zoek het woord in de afbeelding hieronder. Morgen kun je een nieuwe aanwijzing vinden bij het Kinderboekenjournaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s