Storm & Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers

de vlucht van de cloudsurfers

Een nieuw avontuur geschreven door Michael Reefs. Leer Storm, Bliksem en Skye kennen in deze nieuwe serie die zich op grote hoogte afspeelt.

Wat ik van het boek vond

Storm & Bliksem krijgen voor hun 12e verjaardag een VR-bril cadeau van hun vader. Met deze bril kunnen ze echt zelf in de game zijn. Al snel ontdekken de jongens dat ze er nog veel meer mee kunnen en blijkt er een geheime boodschap in te zitten.

Zoals altijd beschrijft Michael Reefs de wereld vrij gedetailleerd. Na de strijd met Morlimpus moest ik even een paar keer slikken en heb het boek weggelegd. Michael weet wel waarom. Alle personages hebben originele namen, de steden, eilanden en alles wat nieuw is in het verhaal.

Het verhaal zit vol met actie en is eigenlijk vanaf de eerste hoofdstukken meteen spannend. Je wordt nieuwsgierig gemaakt naar de wereld boven de wolken en als ze daar eenmaal zijn, is het verhaal sowieso super spannend door alle gevechten die ze moeten voeren. Het spannendste gevecht vond ik wel wat je op de cover ziet staan, als ze oogslijm bij de draak moeten pakken. 

Dit boek zal veel kinderen aanspreken. Kinderen (of volwassenen) die al bekend zijn met het werk van Michael Reefs, maar ook nieuwe lezers. Gamen speelt een rol in het verhaal, maar er zit dus ook een draak in. Ik kreeg tijdens het lezen ook een beetje het gevoel van een Star Wars sfeertje. Mocht ik je interesse nog niet gewerkt hebben, er is ook een super gave boektrailer! Zie onderaan deze pagina.

Blogtour met winactie

Dan het onderdeel van de blogtour waar je iets kunt winnen. Puzzel mee en maak kans op een boekenpakket van Billy Bones! Zoek de letters op het plaatje, met de letters vorm je een woord. Je hebt 8 woorden nodig om het portaal te openen op de website van Storm en Bliksem. Dit lukt dus ook pas op 8 oktober. Zie het overzicht van alle deelnemers op het andere plaatje. Voor meer uitleg kun je kijken op de site stormenbliksem.nl 

De boektrailer

Plaats een reactie